За какво да внимаваме при избора на счетоводни услуги

Счетоводни услуги - за какво да внимаваме при избора

 

Стартирането на един бизнес е сложна задача, изискваща да предприемате правилни стъпки и да взимате адекватни решения. Едно от нещата, с които трябва да се съобразите, е изборът на счетоводител. Счетоводните услуги днес са широко разпространени и всеки има възможността да се добере до професионалист, от чиито компетенции, опит и умения се нуждае. Разбира се, за да се сблъскате лице в лице с можещ и знаещ професионалист, то от вас се изисква да бъдете и не малко внимателни.

 

В редовете по-долу ще се опитаме да ви представим подробна информация, отнасяща се до това как да избегнем „капаните”, свързани с откриването на счетоводни услуги. Ще бъдем максимално подробни, така че изписаното в тази статия да се превърне в наръчник за вас.

 

За какво да внимаваме, ако искаме да се възползваме от реномирани счетоводни услуги

 

Не забравяйте, че за да функционира правилно един бизнес, то вие се нуждаете от счетоводител и квалифициран екип. Истината е, че в повечето случаи персоналът не е чак толкова важен, колкото самият счетоводител. Ако в миналото този човек се е приемал просто като сметач, то днес нещата изглеждат по един коренно различен начин. Напълно допустимо е избраният от вас счетоводител да се превърне във верен бизнес партньор, който да увеличи значително приходите ви. За кои неща обаче трябва много да внимавате, тепърва ще разберете.

 

На първо място е от ключова необходимост да направите подробно проучване. В никакъв случай не се доверявайте на първото счетоводно дружество, което срещнете по пътя си. Това може и да ви изиграе наистина лоша шега. Няма да сте наясно нито с работния процес на фирмата, нито с обхвата на услугите, цените и прочие.

 

Съпоставяйте и сравнявайте. Това е правило номер 2, което да следвате. Дори да сте се спрели на двама или трима счетоводителя, то не пропускайте възможността да сравните цените на услугите, които те предлагат. За да сте сигурни в реномето на счетоводната къща, от чиито услуги планувате да се възползвате, то можете да направите справка в Търговския регистър. Така информацията, която ще получите там, ще ви даде възможно най-ясна представа за това какво да очаквате в бъдеще от конкретното дружество.

 

За да сте сигурни, че препоръчаната от приятел, познат или роднина счетоводна кантора е това, от което се нуждаете, то стремете се да обсъждате подобни въпроси с хора, които имат бизнеси, принадлежащи към вашия сектор.

 

Дори и да сте сигурни в репутацията на счетоводната къща, то от ключово значение е да проведете среща с конкретния счетоводител и да се вслушате във вътрешното си усещане. Важно е да можете свободно да общувате с човека, от чиито услуги възнамерявате да се възползвате. Ако разговорът протича мъчително за вас, то най-добре да преминете към Б вариант. Все пак наемането на счетоводител е нещо, през което няма да ви се налага да преминавате всеки месец и е от изключителна важност да го усещате близък и да нямате никакви притеснения, ако ви се налага да му звъните често, задавайки му въпроси, свързани с бизнеса ви.

 

За да не губите излишно време в търсене на добри счетоводни услуги, то нашето предложение е да посетите Contract.bg и да изберете вашият човек, на който да знаете, че можете да разчитате не сами за изготвянето на годишния отчет!

 





{START_COUNTER}